Chimichurri!

  2013-06-20 / 14:30:00 / Vardagen /

Ingen midsommar med grillat utan chimichurri!
Världens godaste sås/marinad till grillat kött.
Enkelt är det också och går lite efter principen "efter behag"...

Till min lilla burk gick det åt;
1st röd chili
2st vitlöksklyftor (modell större)
2 stora knippen persilja, att föredra om man kan blanda blad- och kruspersilja.
1-2 lime
Olivolja

Gör så här:
Finhacka chili, persilja och vitlök.
Blanda och lägg i en burk. Pressa över limen och häll tillsist över olivolja.
Det är bra om oljan täcker blandningen.

För att chimichurrin ska vara i sitt esse så mår det bäst av att stå i kylen ett par dagar innan servering.
Men tänk då på att vara lite försiktig med chilin! Den tycks starkare efter ett par dagar så håll igen lite med chilin för bästa resultat!

Lägg en klick på den nygrillade köttbiten och njut! Passar både till nöt, gris, kalv och lamm. Själv föredrar jag en blodigare bit nötkött och kanske lite smarriga primörer som lök, sparris och rädisor...

Lycka till och glad midsommar!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious